Якщо у вашому будинку кожне відкриття і закриття дверей супроводжується неприємним, чинним на нервовим скрипом, значить прийшла пора вирішити цю проблему. Зробити це можна швидко і ефективно як за допомогою спеціальних мастил, так і підручними засобами. Пропонуємо вашій увазі 4 способи позбутися від жахливого дверного скрипу раз і назавжди.

1. Аерозоль WD


Якщо в сім'ї є автомобіль, вам не доведеться витрачати зайвих грошей на вирішення проблеми з скрипучими дверними петлями. WD - це універсальний засіб в аерозольному балончику зі спеціальною насадкою у вигляді тонкої трубочки, яку використовують для обробки важкодоступних автомобільних механізмів. Для обробки дверних петель трубочкою можна і не користуватися, а просто розпорошити трохи вмісту балона на стик між верхньою і нижньою частинами скриплячому петлі.

В основі «ведешки» розчинник «уайт-спірит» (50%), 25% складу припадає на двоокис вуглецю, 15% - мінеральне масло і 10% - інші добавки. WD допоможе навіть розчинити іржу, якщо така буде на петлях. Єдиний недолік такого рішення - недовговічність - скрип зникне, але незабаром може з'явитися знову. В ідеалі після обробки дверних петель засобом WD потрібно змастити їх більш жирної мастилом, наприклад, литолом, який так само як і «ведешка» повинен бути в запасі будь-якого автомобіліста.

2. Машинне масло


Для усунення скрипу підійде будь-яке автомобільне масло. Бажано використовувати те, у якого більше в'язкість. Найзручніше наносити масло на скрипучі петлі за допомогою піпетки або невеликого шприца. Після обробки надлишки масла приберіть сухою серветкою або ганчіркою.

3. Олівець


Найпростіше і дешевий засіб для усунення дверного скрипу. Цей метод використовували ще наші бабусі, яким не було відомо ні про WD, ні про інших автомобільних мастильних матеріалах. Візьміть самий звичайний простий олівець, вийміть з нього грифель, розкришите і помістіть між петлями. Правда для цього доведеться трохи підняти двері, щоб між нижньою і верхньою частиною завіси утворилося простір. Завдання можна полегшити - в цей простір покласти цілий, а не потовчений грифель. Коли ви опустіть двері, петлі самі раскрошат його. Такий спосіб допомагає позбутися від скрипу, оскільки в грифель містяться масла і віск.

4. Рідке мило або рослинне масло


Якщо під рукою не виявилося нічого з перерахованих вище засобів, то можна використовувати в якості мастила рідке мило, рослинне масло або вазелін (вазелінове масло). Варто лише взяти на замітку, що рослинна олія - ​​найбільш невдалий варіант - на нього з часом може налипнути пил (бруд), а це в свою чергу призведе до швидкого зносу деталей петель.

Сподіваємось наші поради допоможуть вам у боротьбі зі скрипучими петлями.